Kære alle

En dejlig, travl og varm uge går på hæld. Vi har nydt sensommervejret i ugens løb, og meget af undervisningen har rykket udenfor i perioder – nogle gange tænker man bedst i frisk luft og solskin. Og mens vi er ude, kan vi jo kun glædes over hvor fint, der er blevet rundt om skolen. 1000 tak til jer, der knoklede til arbejdsdagen i søndags. Vi nyder virkelig jeres indsats!

Ugen har blandt andet stået på møde med Superkrafterne, forældremøder og skoleårets første Åben Morgensang. Vi elsker at få gæster, og kan kun glædes over et stort fremmøde over hele linjen.

Torsdag aften var bestyrelsen samlet med lærergruppen til en fælles brainstorm om stort og småt. Vi har forsøgt at kigge fremad og undersøge, hvad vi har brug for både i forhold til bl.a. bygninger, udeområder, læringsmiljøer og pædagogik. Vi fik kastet mange ideer op i luften, så nu bliver den store opgave at få valgt de projekter, vil evt. vil gå videre med. Det er en spændende proces, som har haft sin spæde start og I får mere at vide efterhånden som processen finder sin form.

Familiegrupper

Et tiltag, som til gengæld så småt har fundet sin form, er et nyt initiativ, der tager sig afsæt i at styrke fællesskabet på tværs af hele skolen. På vores seneste pædagogiske dage tilbage i marts opstod idéen om familiegrupper på tværs af alle klasser. Vi har tidligere brugt at lave grupper på tværs af alle klasserne i forbindelse med lejrskoler, juleløb og -klip, gymnastikopvisning og skolemad, og har allerede gode erfaringer med aktiviteter, hvor hele skolen er samlet og delt ind i grupper på tværs af elever og lærere. Det er fantastisk at opleve, hvordan de største elever tager ansvar og tager opgaven som rollemodel, og hvordan de yngre elever elsker at lære af de ældre, som de i høj grad ser op til.

Det har været svært at fastholde og prioritere tiden familiegrupper, så derfor har vi valgt at have fokus på det i skoleåret 2023-2024 ved at lave en skolefamilie-aktivitet hver måned.

Målet er:

  • at styrke fællesskabet på skolen på tværs af klasserne og personale.
  • at alle kan referere til de samme fælles oplevelser.
  • at give de store elever mere ansvar.
  • at alle lærer mindst en at kende fra hver klasse.
  • at styrke de værdier Velling Friskole bygger på.

Vi tror på:

  • at det skaber mere respekt for hinanden.
  • at vi mindsker ”drillerier” og konflikter i frikvartererne
  • at vi får nogle gode fællesoplevelser, der bringer glæde.
  • at det skaber endnu mere tryghed for den enkelte.

På mandag har vi den første aktivitet med familiegrupperne i timen fra 9-10, hvor det primære fokus er at grupperne lærer hinanden at kende. Hver gruppe er tilknyttet en lærer, som nok skal hjælpe dem godt på vej – de ældste elever står ikke med ansvaret helt alene. Vi glæder os til at starte familiegrupperne op og til at se hvad det bringer med sig i dette skoleår. Vi håber, I tager godt imod initiativet.

Cykelsponsorløb

Vi glæder os også rigtig meget til cykelsponsorløbet næste lørdag den 16. september. Det bliver en skøn dag med masser af aktivitet både før, under og efter løbet. Vi har fået rigtig mange sponsorer i hus, hvilket vi er meget taknemmelige for. Har man ikke en sponsor, cykler man selvfølgelig med alligevel, så man er en del af fællesskabet og bakker hinanden op på den måde.

Program for dagen:

9.00-9.30:         Check-in i aulaen

9.30-9.50:         Morgensang og opvarmning

9.50-10.00:      Cyklerne gøres klar

10.00-11.30:    Cykling

11.30-13.00:    Frokost, hygge, aktiviteter mm.

Se flere detaljer om dagen her:

Cyklesponsorløb VF 2023_0.pdf


Fredagssvømning

Husk det er i dag kl. 18.00 - 19.00 at fredagssvømning starter. En super hyggelig start på weekeden for hele familien.

Se mere på www.Vuif.eu

Skilsmissegrupper – et kommunalt tilbud

Kære forældre

Vi har stadig få ledige pladser til skilsmissegrupperne dette efterår. Hvis det er noget for dit barn, så læs mere her:

https://www.rksk.dk/borger/familie-boern-og-unge/sundhedsplejen/boernegrupper/skilsmissegrupper

Der er opstart i oktober 2023, så hurtig tilmelding.

Venlig hilsen Børn og Familie, Ringkøbing-Skjern Kommune


Tak for en dejlig uge, og god weekend,

Karoline